Artikelen

Buitenshuisproject doet kinderen in korte tijd opbloeien

Bron: www.trimbos.nl

Opvangmedewerkers melden dat kinderen van ouders met een verslaving of psychische problemen in korte tijd helemaal opbloeien als ze deelnemen aan het Buitenshuisproject. Geïnteresseerde gemeenten kunnen nog meedoen aan de pilot. Lees meer.

Buitenshuisproject moet leiden tot minder uithuisplaatsingen

Bron: www.zorgwelzijn.nl

Kinderen van ouders met een verslaving of ernstige psychische klachten groeien thuis vaak op in een onveilige situatie. Dat vergroot de kans dat ze later zelf problemen krijgen. Om hen vaker uit de gespannen thuissfeer te halen, is er het Buitenshuisproject. Op reguliere opvangplekken kunnen deze kinderen spelen en ontspannen met leeftijdgenootjes en vrienden maken. Lees meer.

Collective Impact on Prevention: Let’s Talk About Children Service Model and Decrease in Referrals to Child Protection Services

Bron: www.frontiersin.org

In the LT Service Model, prevention starts in children’s everyday life as the uniting, common goal for multiple stakeholders and an integrated service structure is developed to support this effort. The first results are promising, showing an appreciable decrease in referrals to child protection services, although further research with longer follow-up and across other municipalities is needed. Lees meer over deze Finse aanpak.

Kinderen met probleemouders

Bron: Binnenlands Bestuur

Eén op de zes kinderen groeit op met een ouder die verslaafd is of lijdt aan psychische ziekte. Dat heeft voor hen later desastreuze gevolgen. Gemeenten hebben deze onopvallende kinderen met een onzichtbaar probleem niet goed in beeld. Lees meer.