Trainingen

Voor de linking pin en opvangmedewerkers zijn twee individuele trainingen ontwikkeld. Bij beide trainingen wordt er gewerkt met een online trainingsmodule over traumasensitief werken. De training bouwt door op de voorkennis die is opgedaan met deze e-learning module. Daarom wordt verwacht dat iedere deelnemer voorafgaand aan een training de e-learning gevolgd heeft.

Training opvangmedewerkers

De hele training van de opvangmedewerkers staat in het teken van traumasensitief werken. Anne van den Ouwelant zorgt er met levendige voorbeelden en duidelijke uitleg voor dat opvangmedewerkers in één dag weten wat traumasensitief werken inhoud. Met de kennis die wordt opgedaan in deze trainingen kan het gesprek worden aangegaan met collega’s, over hoe traumasensitief werken een plek kan krijgen. De training is niet alleen bruikbaar in het werken met KOPP/KVO kinderen, maar zal helpen om op een andere manier naar het gedrag van kinderen te kijken!

Training linking-pins

De training voor de linking pins is verdeeld in twee delen. In de ochtend legt Anne de basis van traumasensitief werken uit. In de middag wordt er ingegaan op effectief communiceren met ouders, wat gedaan wordt door Roef Mensink van de Wilde Kastanje Training & Opleiding. Gedurende de dag sluit ook een projectmedewerker van het Trimbos-instituut aan om de inhoud van het project door te nemen en vragen te beantwoorden.

Voor het Buitenshuisproject voor LVB worden de trainingen aangepast op de specifieke doelgroep.